Spelersgroep ADO Den Haag snapt opmerkelijk ontslag Brood niet

4 maart 2022, 14:48   Bijgewerkt: 4 maart 2022, 14:53

ADO Den Haag-aanvoerder Boy Kemper heeft vrijdag gereageerd op het ontslag van Ruud Brood. De oefenmeester presteerde goed met de club, maar moest toch vertrekken. De linksback weet niet wat de reden was voor het plotselinge vertrek, kreeg ook geen antwoord van de clubleiding én werd vooraf niet geïnformeerd als captain. "Ik ben er niet bij betrokken geweest." 

"Dit is een besluit van de directie. Brood vertelde ons later ook niet veel meer dan wat er in het persbericht stond. Wij kregen te horen: 'dit is het en meer kunnen we niet geven'", herhaalde Kemper meermaals het antwoord tegenover ESPN op de vraag of hij meer wist over de reden van het vertrek van Brood. In het ontslagbericht werd onder meer gesproken over 'professionele omgangsnormen', maar concreet werd het niet. Directeur Edwin Reijntjes gaf wel aan dat als de overname van ADO Den Hag eerder afgerond was, Brood ook eerder was ontslagen, maar dat was niet mogelijk.

Antwoorden over het waarom kwamen er echter niet ("Met de geruchten en geluiden die ik hoor over Brood kan ik niet zo veel, maar ik kan je verzekeren dat het niets te maken heeft met de dingen die afgelopen maand bij Ajax zijn gebeurd", aldus Reijntjes eerder tegenover Omroep West) – óók niet voor de spelersgroep. "Nee, we hebben geen antwoord gehad. Meer dan wat er in het persbericht stond, kregen we er niet uit", aldus Kemper, die dat wel geprobeerd heeft namens de selectie.

Lees ook: 'KNVB tikt ADO op de vingers en eist snel nieuwe hoofdtrainer'

"Vraagtekens, wat zou hierachter kunnen zitten. Zijn er dingen gebeurd? Je kunt blijven gissen, maar het blijft een vraagteken, ook omdat we geen antwoorden kregen. Brood lag goed in de groep", verzekerde Kemper, die het persbericht onder ogen kreeg. "Maar waarop op dit moment? Het gaat sportief goed." Zonder de puntenaftrek had ADO Den Haag op een directe promotieplaats kunnen staan. "Nee, ik snap het ook niet. (...) We moeten doorgaan op de lijn waarop we zaten." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen