Bony sprak met Vitesse voor transfer naar aartsrivaal NEC

Bony sprak met Vitesse voor transfer naar aartsrivaal NEC

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 maart 2022 – Wilfried Bony heeft zich deze winter niet populair gemaakt in Arnhem. De voormalig publiekslieveling van Vitesse tekende een contract bij aartsrivaal NEC. "Toen ik hoorde welke club mij wilde, dacht ik wel even: 'wauw, dat is een uitdaging'. 

De keuze voor NEC was echter geen moeilijke beslissing, zo vertelde Bony aan ESPN. "Ik had Vitesse namelijk gevraagd of ik daar terug kon komen. Dat wilde de club niet. Zij wilden zich richten op het opleiden van jonge spelers. Ik respecteer dat, maar als voetballer heb ik maar één belang: zorgen dat mijn familie te eten heeft. Dan zeg ik geen nee tegen een aanbod van een club die me graag wil hebben."

Met zijn gevoelige overstap maakte de Ivoriaan zich uiteraard niet populair. Niet in Arnhem, maar ook in Nijmegen zat een deel van de achterban niet op hem te wachten. Dat maakten zij onder meer duidelijk met spandoeken. "Ook op Instagram waren er wat vervelende dingen, maar dat laat ik gaan. Het hoort bij mijn werk. Het enige wat ik kan doen om iedereen blij te maken, is presteren op het veld. Dat heb ik in de eerste wedstrijd geprobeerd."

Die eerste wedstrijd, het bekerduel tegen Go Ahead Eagles, liep helaas niet zoals gehoopt. Kort nadat hij inviel was Bony wel al dicht bij zijn eerste goal. "Als ik niet geblesseerd was geraakt en die eerste kans erin ging, was het verhaal heel anders geweest. Dan was niemand erover begonnen dat ik anderhalf jaar niet gespeeld had. Het is wat het is", aldus de spits, die voor zijn terugkeer al ambitieuze plannen heeft. "Natuurlijk is de play-offs mijn doel. Maar we doen het stap voor stap."

Reacties

gerelateerd