Van der Gijp over 'huilie huilie verhaal' Koeman: "Niet doen"

4 maart 2022, 08:49   Bijgewerkt: 4 maart 2022, 09:01

René van der Gijp is niet te spreken over het interview dat Ronald Koeman deze week gaf aan het Algemeen Dagblad. De clubloze trainer blikte daarin terug op zijn vertrek bij FC Barcelona en stelde dat hij door voorzitter Joan Laporta anders behandeld werd dan zijn opvolger Xavi. Van der Gijp vond het interview, in een tijd waarin het nieuws wordt gedomineerd door de oorlog in Oekraïne, ongepast. 

"Dat moet je niet doen", begon Van der Gijp in VI Vandaag zodra het interview van Koeman ter sprake kwam. "Zo'n 'huilie huilie verhaal', ik vind dat zo slecht. Zeker in deze tijd moet je niet met zo'n verhaal komen. Dat je zo teleurgesteld bent in Barcelona, dat ze Messi verkocht hebben, dat je geen tijd gekregen hebt..."

"Ik hoopte dat er onder het interview zou staan dat het van veertien dagen geleden was", ging hij verder. "Want als hij het daadwerkelijk deze week gegeven heeft, dan moet hij echt een keer naar de televisie gaan kijken en de kranten gaan lezen. Misschien is het wel van twee weken terug, dan vind ik het minder erg."

Koeman haalde in het interview hard uit naar Barça-voorzitter Laporta. "Je zult mij voorlopig niet in Camp Nou zien, niet met deze voorzitter", zei hij onder meer. Hij stelde dat hij niet de tijd kreeg die Xavi wel werd gegund, niet kon beschikken over de toen geblesseerde spelers die nu fit zijn en uitte zijn onbegrip over het vertrek van Lionel Messi.

Lees ook: Koeman boycot FC Barcelona: "Niet met Laporta als voorzitter­"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen