PSV-uitblinker Mauro Júnior binnenkort serieuze optie voor Oranje

4 maart 2022, 07:44

Bondscoach Louis van Gaal zou binnenkort met het Nederlands elftal een beroep kunnen doen op PSV'er Mauro Júnior. De Braziliaan, die de afgelopen weken in bloedvorm verkeerde, zal in de zomer namelijk een Nederlands paspoort aanvragen.

Dat meldden onder meer het Eindhovens Dagblad  en Voetbal International vrijdagochtend. De in São Paulo geboren PSV'er komt in aanmerking voor een Nederlands paspoort, omdat hij in de zomer vijf jaar in Nederland is. In het verleden kwam hij uit voor verschillende Braziliaanse jeugdelftallen, maar het Eindhovens Dagblad weet dat Mauro ook Oranje niet uitsluit en het 'heel eervol' zou vinden om daarvoor opgeroepen te worden. De hoofdmacht van Brazilië zou voor hem echter ook nog steeds een optie zijn.

In zijn huidige vorm zou Mauro op z'n minst serieus overwogen worden door Van Gaal en zijn staf. De afgelopen seizoenen moest hij vaak genoegen nemen met een bijrol bij PSV, maar sinds november 2021 is hij niet meer uit de basiself van trainer Roger Schmidt verdwenen. Zijn multi-inzetbaarheid is daarbij een belangrijke kwaliteit. De Braziliaan speelde in het verleden voornamelijk als vleugelaanvaller of aanvallende middenvelder, maar veroverde zijn huidige basisplaats als linksback. De afgelopen wedstrijden vulde hij ook de rechtsbackpositie prima in. Als vleugelverdediger was hij goed voor twee goals en één assist in de laatste vier wedstrijden.

Vandaag (vrijdag) maakt Van Gaal overigens zijn voorselectie bekend voor de oefenduels tegen Denemarken en Duitsland eind deze maand. Voor die duels is Mauro uiteraard nog geen optie, maar het WK van komend najaar zou wel een serieuze mogelijkheid kunnen zijn. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen