Ajax-flop zorgt met eerste Anderlecht-treffer voor finaleticket

3 maart 2022, 22:38

Het Nederlands getinte Anderlecht heeft zich als tweede ploeg geplaatst voor de finale van het Belgische bekertoernooi. Een dag nadat Club Brugge werd uitgeschakeld door KAA Gent, was Anderlecht na het 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd nu met 3-1 te sterk voor KAS Eupen. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor oud-Ajacied Lisandro Magallan.

De Argentijn staat officieel nog onder contract bij Ajax, maar wordt dit seizoen voor de derde keer op rij uitgeleend. Bij Anderlecht kan hij vaak op een basisplaats rekenen en vormde hij ook donderdagavond samen met Wesley Hoedt het centrum van de verdediging. In de voorhoede stond Joshua Zirkzee aan de aftrap.

Het was echter niet de spits die belangrijk werd voor zijn ploeg, maar Magallan. Nadat binnen tien minuten aan beide kanten al een doelpunt was gevallen, was het de Argentijn die zijn ploeg in de 27e minuut uit een corner voor de tweede keer op voorsprong kopte. Zijn inzet kon nog door de keeper worden geraakt, maar niet genoeg om een belangrijke treffer - zijn eerste in dienst van de Belgische club - te voorkomen.

Die voorsprong zou Anderlecht ook niet meer weggeven. Direct na rust was het Cristian Kouame die er ook nog 3-1 van maakte, waarmee het eigenlijk niet meer mis kon gaan voor de thuisploeg. Dat bleek ook: over twee wedstrijden versloeg het KAS Eupen met 5-3 en op 16 april mag de ploeg van Magallan, Hoedt en Zirkzee zich melden voor de finale tegen Gent. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen