Telegraaf: Ajax wil zich versterken met transfervrije Robbin Ruiter

Telegraaf: Ajax wil zich versterken met transfervrije Robbin Ruiter

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 maart 2022 – Ajax wil zich mogelijk gaan versterken met Robbin Ruiter. De 34-jarige doelman, wiens contract bij Willem II deze winter werd ontbonden, was donderdagmiddag op proef bij de Amsterdammers. Vrijdag hakt de club de knoop door en zal duidelijk worden of Ruiter zich daadwerkelijk tot het einde van dit seizoen Ajacied mag noemen.

Met dat nieuws kwam De Telegraaf en later ook Voetbal International donderdagavond. De club is op zoek naar een nieuwe doelman nadat zowel Remko Pasveer als Jay Gorter geblesseerd wegvielen. Eerder dit seizoen gold dat al voor Maarten Stekelenburg. Daarmee is André Onana de enige doelman met ervaring die Ajax nog beschikbaar heeft. Het keepersbestand wordt momenteel aangevuld met jeugdspelers Charlie Setford en Calvin Raatsie. 

Dat Ajax bij Ruiter terecht is gekomen, is opmerkelijk te noemen. De keeper stond er slecht op bij zijn oude ploeg Willem II, na onder meer een erg zwak optreden in de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Feyenoord (0-4). Daags erna werd Timon Wellenreuther naar Tilburg teruggehaald. Ruiters nieuwe rol als reservedoelman zou tot een intern conflict hebben geleid, dat deze winter werd opgelost via een transfervrij vertrek.

Dat is ook direct de reden dat Ruiter in beeld is bij Ajax. De Amsterdammers willen graag een nieuwe, ervaren doelman aanstellen, maar daarvoor komen alleen transfervrije keepers in aanmerking. Daarnaast had Ruiter bij FC Utrecht een goede band met Ten Hag, die daar destijds zijn trainer was. Voormalig PSV-doelman Przemyslaw Tyton is een andere naam die in Amsterdam gevallen is. 

Reacties

gerelateerd