Aanpassingen bij AZ én Ajax: "Kijken of dat z'n vruchten afwerpt"

3 maart 2022, 19:54   Bijgewerkt: 3 maart 2022, 20:05

Zowel AZ als Ajax heeft de eigen formatie voor de halve finale van de KNVB Beker iets aangepast aan de tegenstander. Voorafgaand aan het duel gaven trainers Pascal Jansen en Erik ten Hag tekst en uitleg bij hun opstelling.

Zo speelt AZ met Zakaria Aboukhlal als vervanger van de geblesseerde Fredrik Midtsjø. Hij zal echter vanaf de linkerkant starten, wat betekent dat de as anders ingevuld wordt. "Door Zakaria zal twijfel moeten ontstaan bij de laatste lijn van Ajax. Hij kan ook wat diepgang in het spel brengen. Jesper Karlsson krijgt de mogelijkheid om iets uit de as te spelen en Vangelis Pavlidis zal wellicht wat meer terugzakken. We gaan eens kijken of dat z'n vruchten kan afwerpen", zei Jansen voor de camera van ESPN.

Ten Hag zelf was al enigszins op een dergelijke invulling voorbereid. "Zoiets hebben ze ook gedaan in Amsterdam, toen met De Wit vanaf links en Karlsson iets achter Pavlidis", zo herinnerde hij zich. Zelf is hij niet bang voor de tactische plannen van de Alkmaarders. "Wij weten hoe we dat moeten verdedigen en hoe we de ruimtes moeten gaan bezetten."

Aan de kant van Ajax is er een basisplaats voor Jurriën Timber, die in aanloop naar de wedstrijd nog als twijfelgeval gold. "Hij had klachten, maar heeft zich goed opgetraind. Ik hoop dat hij erdoorheen komt." Ten Hag gebruikt Timber niet op zijn gebruikelijke positie, maar als rechtsback. "AZ heeft goede buitenspelers", zo legde hij uit. "Met de power van Timber en ook Antony aan die kant willen dat beteugelen en eroverheen spelen. Devyne Rensch kan in de loop van de wedstrijd komen. Dan is hij vaak op z'n best."

Lees ook: Opstellingen AZ en Ajax: Ten Hag kiest voor 'Schuurs-variant'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen