Opmerkelijke suggestie voor Ajax: "Koeman zou goede optie zijn"

3 maart 2022, 15:17

Als Erik ten Hag besluit om te vertrekken bij Ajax na dit seizoen, dan zou Ronald Koeman voor hem óók een goede opvolger zijn. Mister Ajax Sjaak Swart hoopt dat de huidige oefenmeester nog even aanblijft in Amsterdam, maar als hij besluit om te vertrekken, dan is volgens hem de vrije Koeman ook een geschikte kandidaat.

Die opmerkelijke suggestie deed Swart in de uitzending van Bij Andy in de Auto. De voormalig voetballer stelt in de uitzending Peter Bosz en Alfred Schreuder voor en dat is de categorie waar Ajax inderdaad moet zoeken, denkt ook Swart. "Zij hebben het goed gedaan en weten hoe Ajax werkt. Ze weten overal van", denkt Swart, die vervolgens zelf met de naam van Koeman op de proppen komt.

"Ronald Koeman zou ook een goede optie zijn", vindt Swart over de man die eerder tussen 2001 en 2005 al scepter zwaaide in de Johan Cruijff Arena. "Ik zou hem wel graag willen zien als trainer van Ajax. Hij weet precies hoe het werkt bij Ajax en dat is belangrijk", vindt de inmiddels 82-jarige oud-voetballer, die bijval krijgt van Andy van der Meijde - die hem in zijn eerste periode in Amsterdam meemaakte. "Hij is echt een toptrainer."

Lees ook: Koeman ziet rentree als bondscoach van Oranje wel zitten

Wel beseft Swart dat Ajax dan vermoedelijk moet concurreren met het Nederlands elftal. Koeman gaf eerder in interviews aan dat hij na zijn job bij FC Barcelona er nog wel voor open staat om een club te trainen. Maar het bondscoachschap zag hij ook meer dan zitten, omdat hij dan niet meer elke dag op het veld hoeft bezig te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen