'Barça en Sevilla waren akkoord met Cadiz: Luuk de Jong denkt aan WK'

3 maart 2022, 14:47

De hoofdrollen die Luuk de Jong (31) heeft opgeëist bij FC Barcelona de laatste maanden is vooral goed nieuws voor Sevilla. Was de Nederlander in de afgelopen winter nog op weg naar een troosteloze verhuurbeurt naar Cadiz, besloot hij uiteindelijk in Camp Nou te blijven én met succes. Vooralsnog is hij namelijk de meest effectieve spits onder Xavi, waar ook zijn eigenlijke werkgever content mee is.

Dagblad SPORT schrijft over de ontwikkelingen van De Jong bij FC Barcelona. Volgens het medium hadden FC Barcelona en Sevilla deze winter al een akkoord met de laagvlieger in La Liga, maar besloot De Jong om te wachten op zijn kansen bij FC Barcelona. Door een aantal glorieuze invalbeurten is de kopsterke PSV'er momenteel de aanvaller die de minste minuten nodig heeft om tot een doelpunt te komen onder Xavi.

'Sevilla's technisch directeur wrijft zich in de handen door de ontwikkeling van De Jong, die helemaal geherwaardeerd is', weet het medium. Als hij naar Cadiz was vertrokken, was hij vermoedelijk minder waard geworden, maar ditmaal is de interesse in zijn diensten alleen maar aangewakkeerd. Bij FC Barcelona, dat overigens geen optie tot koop heeft, fungeert De Jong met succes als pinchhitter.

Lees ookZes Nederlanders die Van Gaal de kans moet geven bij Oranje

Volgens het Spaanse medium wil De Jong in de zomer bij een ploeg spelen waar hij een basisplaats kan veroveren, om een rol van betekenis te kunnen spelen op het WK in Qatar met het Nederlands elftal. De kans is derhalve ook klein dat hij ondanks zijn zes goals in Catalonië zal blijven na dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen