Uitstekend nieuws voor Vitesse in aanloop naar cruciale weken

3 maart 2022, 14:28

Een flinke opsteker voor Vitesse in aanloop naar het thuisduel met Sparta van vrijdagavond. Trainer Thomas Letsch kan namelijk weer een beroep doen op Riechedly Bazoer. De sterkhouder ontbrak de laatste weken wegens ziekte. Een basisplaats tegen Sparta zit er echter nog niet in. 

Dat schrijft De Gelderlander althans. Bazoer is ook dit seizoen een van de uitblinkers bij Vitesse. Hij werd in januari nog in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord, maar bleef de Arnhemmers trouw. Bazoer kon zijn ploeg de laatste wedstrijden echter niet van dienst zijn. Hij was eerder ziek geweest, waardoor hij onder meer het tweeluik met Rapid Wien in de tussenronde van de UEFA Youth League en de Gelderse derby tegen NEC aan zich voorbij moest laten gaan. 

Maar tegen Sparta kan Bazoer dus weer in actie komen, al begint hij wel op de bank. ''Hij is weer helemaal fit'', liet Letsch optekenen door De Gelderlander. ''De klachten waren licht. Hij is er even tussenuit geweest, omdat wij naar de langere termijn kijken.'' Vitesse kan zijn sterkhouder natuurlijk goed gebruiken in het restant van dit seizoen. De Arnhemmers staan momenteel op de zesde plaats in de Eredivisie en wachten in de achtste finales van de UEFA Conference League een dubbele ontmoeting met AS Roma. Op 10 maart speelt Vitesse in eigen huis de heenwedstrijd tegen de Italianen. 

Lees ook: Vitesse reageert op loting: "Zwaarst denkbare

Na een matige reeks lijkt Vitesse de smaak weer te pakken te hebben. De Arnhemmers schakelden Rapid Wien uit in de UEFA Conference League en versloegen rivaal NEC met duidelijke cijfers (4-1). Ze zijn er natuurlijk alles aan gelegen om de overwinning in de Gelderse derby een goed vervolg te geven tegen Sparta. Veel reden om te sleutelen aan zijn basiself heeft Letsch niet. Maar er vindt vrijdagavond toch één wijziging plaats. Maximilian Wittek keert na een schorsing terug op de linksbackpositie. Wittek vervangt Million Manhoef, die volgens Letsch 'niet helemaal fit is'. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen