Koeman ziet rentree als bondscoach van Oranje wel zitten

3 maart 2022, 11:47

Ronald Koeman (58) werd in oktober ontslagen als hoofdtrainer van FC Barcelona. Hoewel dat er flink in heeft gehakt bij de Nederlandse oefenmeester, sluit hij een terugkeer langs de lijn zeker niet uit. Ook een tweede termijn als bondscoach van Oranje ziet hij wel zitten. 

"Dat zou ik wel willen, ja", vertelt Koeman in zijn serie ForçaKoeman, die te zien is op Videoland. ''Dat is eigenlijk misschien wel wat nu het beste past. Niet elke dag meer op het veld", doelt hij op de potentiële vacature in Zeist. Koeman werd in februari 2018 aangesteld als bondscoach van Oranje. Onder leiding van de Groninger boekte Oranje fraaie zeges op Duitsland en Frankrijk in de Nations League en, belangrijker nog, plaatste het zich voor het EK. Maar dat toernooi maakte Koeman niet mee als bondscoach. De lokroep uit Barcelona viel simpelweg niet te weerstaan. 

Maar als het aan Koeman ligt, staat hij in de toekomst alsnog als bondscoach langs de lijn op een EK of WK. ''Je wordt bondscoach om een eindtoernooi mee te maken, dat ontbreekt'', vertelt Koeman. ''Als ik daar ooit een kans voor krijg om dat nog een keer te doen, ja... Ik ga niet solliciteren, maar het is wel een klein gemisje. Laat ik het zo zeggen.'' Voorlopig wordt het Nederlands elftal 'gewoon' geleid door Louis van Gaal, die zijn ploeg vorig jaar naar het WK in Qatar loodste. Koeman heeft niets meer dan respect voor Van Gaal. ''Hij is heel belangrijk geweest voor Oranje'', zegt Koeman tegenover het Algemeen Dagblad. ''Hij heeft voor duidelijkheid gezorgd. Zijn gezag en ervaring hebben duidelijk invloed gehad. Memphis en Frenkie zeggen me dat ook.''

Lees ook: Koeman boycot FC Barcelona: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398326/koeman-spreekt-zich-uit-over-barcelona-en-haalt-uit-naar-laporta/,_blank,"Niet met Laporta als voorzitter­"] 

Waar Van Gaal eind deze maand met Oranje begint aan de lange voorbereiding op het eindtoernooi in Qatar, doet Koeman het voorlopig rustig aan. ''Het is nu even heerlijk om afstand te nemen en dingen te doen die je normaal niet kan doen'', zegt hij in zijn serie. "Maar ik geloof niet dat dit mijn laatste klus als trainer is. Ik heb nu ook niet zoiets van: 'ik wil nooit meer trainer zijn'. Nee, dat heb ik niet, maar ik ben wel heel kieskeurig.'' Maar mocht de KNVB nogmaals aankloppen, zien we hem wellicht eerder dan verwacht terug langs de lijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen