Tuchel laat van zich horen na 'big news' van Abramovich

3 maart 2022, 09:19

Thomas Tuchel heeft voor het eerst gereageerd op het besluit van Roman Abramovich om Chelsea te verkopen. De trainer van de Londense club spreekt van big news en stelt dat de situatie rond de eigenaar zijn ploeg heeft afgeleid in aanloop naar de wedstrijd in de FA Cup tegen Luton Town (2-3 winst).

Abramovich deed na de Russische inval in Oekraïne een stapje terug bij Chelsea en zette de club woensdag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398307/roman-abramovich-wil-chelsea-verkopen-door-russische-oorlog/,_blank,te koop]. Vlak voor de aftrap van het duel met Luton Town werd het nieuws bekendgemaakt. "We hoorden de geruchten de hele dag door. Het kwam langs op televisie. Tijdens de teamvergaderingen en de etentjes praatte iedereen erover", vertelt Tuchel in Engelse media.

Chelsea wordt mogelijk overgenomen door de Zwitserse miljardair Hansjörg Wyss, die met een aantal anderen het aanbod heeft gekregen om de club te kopen. "Laten we het afwachten en er het beste van hopen. Elke beslissing die Abramovich neemt is de juiste beslissing. Het is zijn keuze en die van de club. Het is niet aan mij om daar commentaar op te geven", probeert Tuchel zich op de vlakte te houden.

Volgens de trainer zal de verkoop van Chelsea op de korte termijn waarschijnlijk geen grote gevolgen hebben voor hem en de spelers. "Misschien verandert er wel helemaal niets. Er zal de komende tijd veel nieuws zijn. We doen wat we kunnen om om ons daar voor af te sluiten en gefocust te blijven, wat niet altijd makkelijk is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen