Succesvolle rentree levert Boadu geen finale tegen Stengs op

2 maart 2022, 23:54

Myron Boadu stond woensdagavond ondanks een succesvolle rentree bij AS Monaco toch met lege handen. Na anderhalve maand blessureleed maakte de spits in de halve finale van de Coupe de France tegen FC Nantes voor het eerst weer minuten. Al na vier minuten kwam hij ook nog eens tot scoren, maar dat bleek niet genoeg om de finale te bereiken. In een strafschoppenserie trok Nantes aan het langste eind.

Op 9 januari van dit kalenderjaar, ook toen tegen FC Nantes, kwam Boadu voor het laatst in actie namens Monaco. Bij de acht wedstrijden daarna moest hij geblesseerd toekijken, maar woensdag zat hij voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. In de 72e minuut kwam hij bij een gelijke stand (1-1) binnen de lijnen, maar kort daarna was het voormalig Fortuna Sittard-middenvelder Samuel Moutoussamy die Nantes op voorsprong schoot.

Het antwoord van Boadu volgde razendsnel: twee minuten later stond het opnieuw gelijk. Voor de 21-jarige spits was het pas zijn derde goal in 28 wedstrijden (alle competities) voor Monaco, maar wel een heel belangrijke. Dat had het althans kunnen zijn, maar de strafschoppenserie die het zijn ploeg opleverde, zou uiteindelijk verloren gaan. Door missers van Wissam Ben Yedder en Aurelien Tchouameni kwam Boadu zelf niet aan het nemen een strafschop toe. Zo werd het Nantes dat het in de finale op mag nemen tegen het OGC Nice van Justin Kluivert, Pablo Rosario en Boadu's oud-ploeggenoot Calvin Stengs.

Valencia

Ook de eerste finalist van de Spaanse Copa del Rey is inmiddels bekend. Na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd won Valencia woensdagavond de return tegen Athletic Bilbao, de verliezend finalist van vorig seizoen, met 1-0. Goncalo Guedes maakte de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg van de nog altijd geblesseerde Jasper Cillessen neemt het in de finale op tegen Rayo Vallecano of Real Betis. Laatstgenoemde verdedigt morgen (donderdag) in de return in eigen huis een 2-1 voorsprong.