'Ervaringsdeskundige' Götze ziet uitblinker bij PSV: "Ik hou ervan"

2 maart 2022, 23:44

Mario Götze is een echte bekerverzamelaar. De aanvallende middenvelder won de Duitse beker twee keer met Borussia Dortmund en ook met Bayern München mocht hij de prijs twee keer in de lucht houden. Nu heeft hij met PSV een kans om ook de Nederlandse variant aan zijn prijzenkast toe te voegen. De Duitser bereikte met zijn ploeg de finale door Go Ahead Eagles met 1-2 te verslaan.

"Het was spannend op het einde, dat kunnen wij onszelf verwijten. We hadden vaker moeten scoren", aldus Götze voor de camera van ESPN. Kansen op meer treffers waren er zeker voor de Eindhovenaren. Mauro Junior scoorde in de tweede helft, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Eran Zahavi. Daarnaast raakten Joey Veerman en Noni Madueke nog de bal.

"We speelden goed, maar we moeten dat beter uitdrukken in het aantal doelpunten. Bekerduels zijn altijd lastig. Dan is het extra belangrijk om de kansen af te maken, zodat je sneller afstand kan nemen", stelt de Duitser, die zijn ploeg zelfs op achterstand zag komen in de Adelaarshorst. "We scoorden gelukkig kort voor rust de gelijkmaker en zij kwamen daarna met tien man te staan. Dat maakte het makkelijker."

Uiteindelijk zorgde Joey Veerman voor de winnende treffer. Götze is blij voor zijn ploeggenoot, die afgelopen winter de overstap maakte van SC Heerenveen naar PSV. In Eindhoven heeft hij nu al drie doelpunten gemaakt en vijf assists gegeven. "Het is een geweldige speler, ik hou ervan hoe hij beweegt en voetbalt. Hij speelde geweldig, zijn goal was verdiend", besluit de middenvelder lovend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen