Van Bronckhorst nog steeds in achtervolging na moeizame zege

2 maart 2022, 22:44

Giovanni van Bronckhorst heeft de druk op Celtic  niet verder kunnen opvoeren. Beide topclubs wisten op woensdagavond te winnen. Daardoor blijft de Nederlandse oefenmeester op de tweede plaats steken, met drie punten achterstand op de rivaal.

Toen Van Bronckhorst werd aangesteld als opvolger van Steven Gerrard stond hij bovenaan, maar inmiddels is hij die plek kwijtgeraakt. De oefenmeester stond daarna even onder druk, omdat zijn  voorganger actractiever voetbal op de mat legde, maar inmiddels is alle kritiek als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat heeft alles met het Europa League-avontuur te maken, waarin de Schotse club verrassend wist te winnen van Borussia Dortmund over twee duels.

In de competitie moest Van Bronckhorst het opnemen tegen St. Johnstone. De nummer een-na-laatst van de competitie leek op papier een makkelijke tegenstander, maar een simpele zege werd het allerminst. Glen Kamara scoorde al in de derde minuut de openingstreffers, waardoor de topclub het duel met twee vingers in de neus leek uit te kunnen spelen. Het bleef echter bij die ene goal, waardoor het tot de laatste seconde billenknijpen was.

Celtic wist met een marge van twee doelpunten te winnen van St. Mirren, de nummer negen van de competitie. Ook dit ging niet heel makkelijk. Na 54 minuten was het pas voor de eerste keer raak voor de koploper. Verdediger Cameron Carter-Vickers zette zijn ploeg op voorsprong, waarna Callum McGregor negen minuten voor tijd het duel besliste. Daardoor moet Van Bronckhorst nog altijd in de achtervolging. Op 3 april staan de topclubs weer tegenover elkaar in de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen