De Wit ziet ander AZ: "Onder Slot sloop soms de gemakzucht erin"

2 maart 2022, 21:10

In een heuse bekerkraker maken AZ en Ajax donderdagavond uit wie zich plaatst voor de finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers zijn normaal gesproken favoriet, al treffen ze met AZ wel een ploeg in bloedvorm. Met acht doelpunten en vijf assists maakt ook Dani de Wit een topseizoen door.

Die cijfers zijn aanzienlijk beter dan de aanvallende middenvelder in zijn eerste twee seizoenen in Alkmaar neerzette. In gesprek met De Telegraaf vroeg die statistiek om een vergelijking met de huidige ploeg onder leiding van Pascal Jansen en het AZ van Arne Slot van vorig seizoen.

"Ik voel en voelde mij in beide teams thuis", begon De Wit. "Maar als je puur naar de statistieken kijkt, dan is dit mijn beste seizoen. Voor mijn gevoel was ik onder Slot ook belangrijk, alleen was ik toen niet de man van de goals en assists. Toen was het zwoegen en werken voor het team. Nu combineer ik die twee facetten."

"Onder Slot speelden we een heel ander type spel", vervolgde hij. "Frivoler ja, maar in die ploeg sloop af en toe de gemakzucht erin, lieten sommigen hun mannetje lopen. Dat gebeurt nu nauwelijks meer. Het is misschien iets minder oogstrelend, maar de gemakzucht is er wel uit. Iedereen beseft dat hij achter zijn mannetje aan moet sprinten, anders gaat het 'm niet worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen