Jansen na Wijndal-uitspraak Ten Hag: "Ik kan wel Ajacieden noemen"

2 maart 2022, 18:34

Pascal Jansen kan niets met de uitspraken van Erik ten Hag, die woensdagmiddag liet weten dat Owen Wijndal in Amsterdam 'op een lijstje staat'. Hij zou worden gezien als ideale opvolger van Nicolas Tagliafico, die aan het einde van het seizoen lijkt te vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA.

Dat de trainer van Ajax bekendmaakt dat de back op het wensenlijstje staat, lijkt niet geheel toevallig: De club speelt donderdagavond in het bekertoernooi tegen AZ. "Ik weet niet op welk lijstje hij staat, maar ik kan ook wel een paar Ajacieden noemen die bij ons op het lijstje staan. Een hele waslijst", knipoogt Jansen voor de camera van ESPN als hem gevraagd wordt naar de situatie rondom Wijndal.

Dat Ajax serieus op zoek gaat naar een nieuwe vleugelverdediger is niet heel vreemd. Daley Blind is dit seizoen de eerste keuze  als linksback, maar hij krijgt de laatste weken steeds meer kritiek. Aan de bal is hij nog enorm belangrijk, maar er zijn steeds meer vraagtekens of de verdediger het qua snelheid nog aankan. Wijndal laat dit seizoen bij AZ zien dat hij wel negentig minuten in sneltreinvaart kan volhouden.

De kans dat Wijndal daadwerkelijk naar Ajax gaat, lijkt klein. De Alkmaarse club heeft eerder al aangegeven niet te willen verkopen aan Nederlandse topclubs. De Amsterdammers lijken dan ook geen kans te maken, maar tegen een goed bod kan technisch directeur Max Huiberts mogelijk geen 'nee' zeggen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen