Kompany reageert op Ajax-aanwinst: "Hij is nog maar een kind"

2 maart 2022, 16:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vincent Kompany werd woensdagmiddag gevraagd naar de aankomende transfer van Rayane Bounida. Het vijftienjarige toptalent lijkt morgen een handtekening te zetten onder een contract bij Ajax, als hij zijn verjaardag viert. De trainer van Anderlecht hield zich op de vlakte. Hij hoopt dat de voetballer niet teveel kritiek krijgt nu hij op jonge leeftijd vertrekt.

"Hij is nog maar een kind, hè. Mijn eigen dochter is bijna 12... Ik wil deze situatie dus niet vanuit een professionele context bekijken. Het klopt dat ik als 15-jarige ook benaderd ben door grotere ploegen, maar ik had geen honderdduizenden volgers op sociale media en de trainer van het eerste elftal kreeg ook geen vragen over mij", vertelt de trainer aan Het Laatste Nieuws.

Bounida is een enorme ster op sociale media. Het Belgische talent, met ook een Marokkaans paspoort, is technisch geweldig. Fysiek valt er echter nog voldoende te winnen voor de 1,62 meter lange speler, die dit seizoen in de Onder18 van Anderlecht speelt.

Het toptalent kon een contract bij de Belgische club tekenen, maar al snel werd duidelijk dat hij financieel niet te behouden was. Bounida wilde namelijk zeven ton verdienen, waar Anderlecht niet verder wilde gaan dan de helft. Of de Amsterdammers wel voldoen aan dat hoge salaris voor een jeugdspeler is niet bekend, maar zelf zou de voetballer niet lang hebben getwijfeld over een transfer. Hij wilde zelf enorm graag naar De Toekomst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen