AZ-trainer Jansen wijst naar Ajax-vorm: "Blijken mensen te zijn"

2 maart 2022, 15:52

AZ en Ajax vechten donderdagavond om een finaleticket in het bekertoernooi. Pascal Jansen zag dat de Amsterdammers in de uitwedstrijden tegen Benfica (2-2) en Go Ahead Eagles (2-1) niet in allerbeste vorm was.

"Het is een feit dat Ajax zich tegen Benfica en Go Ahead Eagles niet zo goed heeft gepresenteerd, het blijken dus toch mensen te zijn. Terwijl we vier maanden geleden allemaal nog dachten dat ze onmenselijk waren toen ze iedereen van het kastje naar de muur stuurden", wordt de oefenmeester van de Alkmaarder geciteerd door Voetbal International. Ondanks de twee mindere resultaten van Ajax, verwacht hij geen makkelijke wedstrijd.

"Wat we niet moeten vergeten: in beide wedstrijden waren er fases waarin Ajax wel het momentum had kunnen pakken. Ze hebben gewoon heel veel kwaliteit en het zijn winnaars", vertelt de trainer lovend. Jansen heeft geen rekening met Noussair Mazraoui te houden bij de tegenstander. De vleugelverdediger staat geblesseerd aan de kant. "We hadden ons plan al klaar, daar hebben we de afgelopen dagen op getraind. Dat was ongeacht wie er rechtsback speelt bij Ajax."

Jansen heeft zin in de wedstrijd, die in Alkmaar gespeeld wordt. "Voor eigen publiek, dat belooft wat. Er zit extra lading op, want je speelt voor een plek in de finale, tegen een goede tegenstander. En dan is het ook nog eens een derby", vertelt de trainer aan De Telegraaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen