Spanning stijgt in KKD: welke clubs zien we komend jaar in Eredivisie?

11 maart 2022, 14:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Keuken Kampioen Divisie nadert zijn apotheose: over negen speelronden weten we welke twee clubs we komend seizoen sowieso in de Eredivisie zien. De strijd om de twee directe promotietickets is volop losgebarsten, met twee absolute favorieten. Wie zien we komend seizoen op het hoogste niveau? FCUpdate.nl zet de voornaamste kandidaten en hun programma's op een rijtje.

FC Volendam (28 duels, 63 punten)

Al maanden de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het moet gek lopen of FC Volendam is volgend seizoen niet te bewonderen in de Eredivisie. Sprankelen lukt zeker niet altijd, maar Volendam is in de competitie al 26 keer ongeslagen en slikte pas één nederlaag. Toch moet het alle zeilen nog bijzetten. De komende weken wachten duels met ADO, FC Emmen, De Graafschap en het verrassend presterende FC Eindhoven. Het pittige programma begint vrijdagavond in eigen huis tegen Excelsior, dat de derde plaats bezet.

FC Emmen (28 duels, 58 punten)

Voor FC Emmen geldt eveneens een lastig programma richting de eindstreep. De nummer twee gaat nog op bezoek bij VVV, De Graafschap en FC Eindhoven, terwijl clubs als ADO Den Haag en Roda JC nog koers zullen zetten richting Kerkrade. Wel heeft de ploeg van coach Dick Lukkien een buffer ten opzichte van de concurrenten. Emmen versloeg Jong PSV afgelopen week nog met 1-3.

Excelsior (29 duels, 55 punten)

Na een serie van zeven wedstrijden zonder zege leek een pas op de plaats aanstaande voor Excelsior, maar daarop volgden drie overwinningen. Stiekem wordt in Kralingen daarom weer gekeken naar de twee directe promotietickets. Wat dat gevoel zal versterken: na het treffen met FC Volendam van deze week zijn alle clubs uit de top acht voorbijgekomen. Alleen NAC Breda zal voor Excelsior op papier nog een uitdaging worden. De Rotterdammers morsten echter dit seizoen ook tegen de 'kleintjes' veel punten. Excelsior heeft drie punten minder dan Emmen, dat tevens een wedstrijd minder heeft gespeeld.

FC Eindhoven (28 duels, 53 punten)

De grote verrassing van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Niet alleen is Eindhoven op koers voor een periodetitel, ook de directe promotieplaatsen zijn nog niet uit het zicht. De Brabanders zijn al tien duels op rij ongeslagen en hebben een wedstrijd minder gespeeld dan nummer drie Excelsior. Uit de top vijf wachten tevens slechts nog clashes met FC Emmen en FC Volendam.

ADO Den Haag (27 duels, 48 punten)

De immer onrustige club nam vorige week verrassend afscheid van coach Ruud Brood, die het uitstekend op de rit had bij ADO. Het eerste duel onder interim-coach Giovanni Franken werd met 6-3 verloren. De gedegradeerde club heeft een periodetitel op zak en maakt bovendien nog kans op directe promotie. Daarvoor dienen de komende twaalf wedstrijden allemaal gewonnen te worden. In die serie treft het onder meer FC Volendam en FC Emmen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen