'Ajax heeft beet: Belgisch megatalent zet handtekening'

2 maart 2022, 08:15

Ajax is erin geslaagd supertalent Rayane Bounida te verleiden tot een transfer naar Ajax. De Belgische aanvallende middenvelder speelt nu nog bij RSC Anderlecht, dat hem op zijn zestiende een eerste profcontract wilde laten tekenen. Bounida heeft het aanbod van Anderlecht echter afgeslagen en naar verluidt al getekend bij Ajax.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Bounida zou zelfs al bij Ajax zijn rondgeleid en een voorcontract hebben getekend, waardoor hij vanaf komende zomer zal aansluiten in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Anderlecht probeerde dat te verhinderen door Bounida een hoog jaarsalaris te bieden, maar de middenvelder vroeg om een loonstrookje ter waarde van 700.000 euro per jaar.

Daar kon Anderlecht niet mee akkoord gaan. Het is niet duidelijk hoe veel Bounida gaat verdienen bij Ajax, maar duidelijk is dat hij is gevallen voor de woorden van de Amsterdamse topclub. Bounida stond op de verlanglijst van diverse Europese topclubs, maar is gevallen voor de interesse van Ajax. Daar ziet hij voor zichzelf de fraaiste toekomst.

De 1 meter 62 lange Bounida heeft een Belgisch en Marokkaans paspoort. Hoewel hij pas vijftien jaar is, speelt hij dit seizoen al in de onder 18 van de Belgische topclub.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen