Bosz staat achter vermeende interesse Ajax in Jordi Cruijff

2 maart 2022, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz begrijpt de interesse van Ajax in Jordi Cruijff als nieuwe directeur voetbalzaken. De huidig adviseur bij FC Barcelona is volgens De Telegraaf in beeld om de vanwege grensoverschrijdend gedrag vertrokken Marc Overmars op te volgen in Amsterdam. Bosz zou het begrijpen als de keuze op Cruijff valt.

Bosz en Cruijff werkten in het verleden samen bij Maccabi Tel Aviv in Israël, waar Bosz als trainer onder contract stond. "Jordi heeft natuurlijk die achternaam en was heel close met zijn vader, maar dat is iets waar hij nooit op heeft willen teren. Dat blijkt ook wel uit het pad dat hij heeft gekozen als technisch directeur",aldus de huidige coach van Olympique Lyon tegen De Telegraaf.

Een intelligente jongen, zo omschrijft Bosz Cruijff. "Daarnaast heeft hij een goede babbel en goed zicht op de voetballers en het elftal dat hij wil bouwen. Je ziet ook dat veel trainers die hij heeft aangesteld, prima terecht zijn gekomen. (...) Jordi is denk ik van huis uit meer Spaans- dan Nederlands georiënteerd. Hij beschikt over veel kwaliteiten die een goede technisch directeur moet hebben."

Volgens de krant staat Cruijff open voor de functie als directeur voetbalzaken bij Ajax, waar Overmars de laatste jaren veel indruk maakte. Het Algemeen Dagblad spreekt die geluiden echter fel tegen. Volgens de krant is de interesse in Cruijff 'totale onzin'. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen