Tuchel boos na vragen over Oekraïne: "Ik ben geen politicus"

1 maart 2022, 23:50

Thomas Tuchel heeft dinsdagmiddag gepikeerd gereageerd op vragen over de situatie in Oekraïne. De manager van Chelsea reageerde fel op vragen van Engelse pers en wilde ook weinig kwijt over de rol van clubeigenaar Roman Abramovich.

"Luister, jullie moeten hier echt mee stoppen", vertelde Tuchel op de persconferentie. "Ik ben geen politicus en kan alleen herhalen wat anderen zeggen. Ik voel me daar slecht bij want ik heb nooit een oorlog meegemaakt. Het is een voorrecht dat ik hier zit in vrede. Jullie moeten echt stoppen met dit soort vragen, ik heb daar geen antwoord op."

Tuchel kreeg ook een vraag over de contacten tussen Abramovich en Vladimir Poetin. "Het gaat voor mij te ver om die vraag te beantwoorden, want ik ken de situatie niet goed genoeg. Het zal nooit veranderen dat sommige situaties belangrijker zijn dan voetballen. Het is niet aan mij om op de rol van Abramovich te reageren."

Abramovich deed afgelopen weekend een stap terug als clubeigenaar. De Russische zakenman heeft een goede band met Poetin en zou zelfs onderdeel zijn van de onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland. Volgens diverse Engelse media zullen er deze week nog aanbiedingen binnenkomen van geïnteresseerde partijen, die Chelsea willen kopen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen