Gisdol verlaat Rusland: "In dit land kan ik mijn werk niet doen"

1 maart 2022, 16:15

Lokomotiv Moskou moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Markus Gisdol heeft namelijk besloten om de club per direct te verlaten vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De 52-jarige oefenmeester laat in een statement weten niet langer in Moskou te kunnen werken.

"Ik heb besloten mijn functie als hoofdtrainer van Lokomotiv Moskou per direct neer te leggen", laat de Duitser weten. "Ik kan mijn werk niet doen in een land, wiens leider verantwoordelijk is voor een oorlog in het midden van Europa. Dat past niet bij mijn normen en waarden." De taken van Gisdol worden voorlopig overgenomen door assistent Marvin Compper.

Gisdol voelt zich er niet prettig bij om in Rusland serieus aan het werk te blijven onder de huidige omstandigheden. "Ik kan hier niet in Moskou op het trainingsveld staan om de spelers training te geven en professionaliteit eisen. Een paar kilometer verderop worden orders gegeven die een hoop mensen doen laten lijden."

Het eerste buitenlandse avontuur van de oefenmeester heeft zodoende maar een paar maanden geduurd. Hij kwam in oktober vorig jaar pas naar de club, waar ex-Utrechter Gyrano Kerk onder contract staat. In Duitsland was Gisdol werkzaam bij grote clubs als Schalke 04, TSG Hoffenheim, Hamburger SV en 1. FC Köln.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen