Krul blikt terug op WK-glansrol: "De kans om de held te zijn"

1 maart 2022, 19:02

Kepa Arrizabalaga kwam bij Chelsea binnen de lijnen tijdens de League Cup-finale tegen Liverpool als penaltyspecialist. De doelman beleefde een rampzalige avond. Hij wist geen enkele strafschop tegen te houden en miste zelf de beslissende. Tim Krul weet hoe het is om als penalty-expert het veld in te komen.

"Het is heel onwerkelijk om speciaal voor een strafschoppenserie in het veld te komen. Om met nog één minuut op de klok in te vallen, met die druk op je schouders... Iedereen denkt: hij is de specialist, dus hij gaat ons helpen", blikt Krul terug in gesprek met The Daily Mail. De doelman werd de held van Nederland door Oranje door de strafschoppenserie met Costa Rica heen te loodsen. Wat zijn geheim is? Ervaring.

"Je huiswerk maken is belangrijk voor penalty's, maar ervaring ook. Hoe meer je erbij betrokken bent, hoe meer ervaring je krijgt. Ik vind strafschoppen altijd leuk, omdat je de kans krijgt om een held te zijn. Tijdens een strafschoppenreeks heb je als keeper sowieso minder druk, omdat je meerdere kansen hebt om een bal tegen te houden. Ik sta altijd zelfverzekerd onder de lat. Ik heb mijn lengte mee en heb inmiddels ook een beetje reputatie opgebouwd."

Zie ook: De beelden: Kepa dé schlemiel na Tim Krul-moment

De afgelopen jaren is er wel iets veranderd, stelt de Nederlandse sluitpost van Norwich City: "Het is een stuk moeilijker geworden, omdat je nu op de lijn moet blijven staan. Je timing is nu echt belangrijk. Het maakt het moeilijker voor keepers, dus misschien zorgt dat ervoor dat er meer strafschoppen raak worden geschoten. Ik redde in oktober een strafschop van Mason Mount, maar die moest overgenomen worden. Ik was nog niet eens een centimeter van de lijn...", besluit Krul.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen