Opvallende suggestie voor Ajax: "Cruijff samen mét Rijkaard"

1 maart 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De mogelijke komst van Jordi Cruijff als technisch directeur van Ajax heeft veel reacties lsogemaakt in het Amsterdamse kamp. Mister Ajax Sjaak Swart (83) doet daarbij een opvallende suggestie: hij zou Cruijff jr. dolgraag zien samenwerken met Frank Rijkaard. Zowel inhoudelijk als ook als eerbetoon aan diens vader Johan Cruijff. 

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over de berichten dat Ajax de zoon van de legendarische Nummer 14 zou hebben benaderd als nieuwe 'td'. "Als hij het samen met Frank Rijkaard doet, zou dat helemaal fantastisch zijn", komt Swart met een opmerkelijke suggestie voor wie de opvolger moet worden van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars. Frank Rijkaard was na zijn periode bij FC Barcelona amper nog actief in de voetballerij en doet sinds 2013 in elk geval geen vaste (trainers)functies meer.

Toch zou Swart het een ideaal koppel vinden. "Johan heeft Frank de kans gegeven trainer te worden van FC Barcelona. Hoe mooi zou het zijn als Frank nu Jordi – in de geest van Johan – op de achtergrond gaat assisteren?", vraagt hij zich hardop af. Dan zou het feit dat Rijkaard zich teruggetrokken heeft in de voetballerij niet per se een nadeel hoeven zijn, maar juist een extra optie om de voormalig coach tóch binnen te halen.

Lees ook: Cruijff op voorpagina's genoemd en hij wijst Ajax op niet vooraf af

Want dat het opvolgen van Overmars bijzonder moeilijk wordt, weet Swart ook. "Jordi's vader was de beste, maar ik zou zijn komst ook van harte toejuichen", aldus het clubicoon. "Jordi loopt al sinds 2010 mee als technisch directeur en trainer en heeft het bij zijn clubs goed gedaan. Hij is een goed mens, een persoonlijkheid en heeft een prachtige naam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen