Lens in bizarre situatie: "Ben een jaar apart aan het trainen"

1 maart 2022, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeremain Lens heeft het moeilijk bij Besiktas. De aanvaller heeft al anderhalf jaar geen wedstrijd gespeeld bij de Turkse topclub. Hij is niet eens speelgerechtigd. De aanvaller zou graag willen vertrekken, maar de club wilde daar niet aan meewerken. Het betekent dat hij nog een aantal maanden vol moet houden, aangezien hij in de zomer transfervrij kan vertrekken.

"Eigenlijk ben ik nu een heel jaar apart aan het trainen", zegt de oud-international in gesprek met ESPN. "Twee jaar geleden is mijn situatie drastisch veranderd. Ik ben toen uit de selectie gezet en apart gaan trainen. Ik heb na een half jaar nog bij een andere club hier in Istanbul gezeten en ben in de zomer teruggekomen. Daarna is het helaaas niet tot een transfer gekomen. Dat geldt ook voor de afgelopen winter."

De buitenspeler vindt het aanvallend dat de club niet mee wilde werken aan een vertrek. "Ik wil nu niet met modder gaan gooien en dat ga ik ook niet doen als ik daar weg ben. Maar het is een beetje vreemd, want ze willen het liefst dat ik ga. Mij is aangegeven dat ik behoorlijk op de begroting druk, dus daar willen ze vanaf. Dan zou je verwachten dat elk bod of elke kans dat ze minder hoeven te betalen dat ze die met twee handen aangrijpen, maar dat is ook niet het geval."

In Turkije deed Lens het in eerste instantie naar behoren. In 102 wedstrijden wist hij twaalf goals te maken en twintig keer was hij de aangever bij een doelpunt. Nu moet hij wachten tot het mei is, wanneer hij transfervrij op te pikken is voor een andere club. Lens kijkt ernaar uit, zo vertelt hij. "Ik train nu met een personal trainer. Ik train ook nog op de club, maar dat is niet super intensief. Ik ben op dit moment nog steeds voetballer, maar ik kom niet aan voetballen toe. Ik zou nog heel graag weer lekker willen voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen