Damian van der Vaart gaat met Oranje-debuut ook vader achterna

Damian van der Vaart gaat met Oranje-debuut ook vader achterna

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 maart 2022 – Bijzonder nieuws voor Damian van der Vaart (15). De zoon van legende Rafael van der Vaart is voor het eerst opgeroepen voor een jeugdteam van Nederland. De bij Esbjerg fB actieve middenvelder is opgeroepen voor het Nederlands team Onder 16 jaar en daarmee debuteert hij bij een jeugdploeg in Zeist.

Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Het is de eerste keer dat Van der Vaart behoort tot het keurkorps van bondscoach Pieter Schrassert Bert, vermoedelijk mede omdat hij recentelijk zijn officieuze debuut maakte in de hoofdmacht van de Deense club. In een oefenwedstrijd maakte hij tegen Aarhus Fremad (4-0 zege) zijn eerste minuten in het eerste team van Esbjerg fB, waar zijn vader assistent-coach en oud-speler is.

Van der Vaart jr. wordt op 7 maart verwacht op de Campus van de KNVB voor een training met het O16-team van het Nederlands elftal. Zijn 39-jarige vader was eerder jeugdinternational bij de O15, O17, O19 en O21-teams in Zeist en kwam 109 keer uit voor het 'grote' Oranje, waarin hij 25 doelpunten maakte.

Lees ook: Damian van der Vaart gaat met debuut vader achterna

Overigens staat Shaqueel van Persie, die momenteel onderhandelt over zijn eerste profcontract bij Feyenoord, op de stand-bylijst van Oranje. Anders dan Van der Vaart speelde de zoon van Robin van Persie ook wel al voor andere jeugdploegen van Oranje. AZ en Ajax zijn met vijf jeugdspelers hofleverancier van de gekozen selectie.


Reacties

gerelateerd