Blind en Álvarez krijgen kritiek: "Was bij Tottenham ook al zo"

1 maart 2022, 09:58

Ajax speelde woensdagavond met 2-2 gelijk tegen Benfica. Het deed Ruud Gullit denken aan het duel met Tottenham Hotspur in 2019, waardoor de Amsterdammers de finale van de Champions League destijds misliepen door een late treffer van Lucas Moura. De analist stelde eerder dat de ploeg de finale van het Miljoenenbal kon halen dit seizoen, maar nu twijfelt hij daar over.

"De potentie zit in het elftal om het te halen, maar ik weet niet of het gogme erin zit om af en toe te zeggen: nu even niet. Daley Blind was voorin, dat was bij Tottenham ook al zo. Ik begrijp dat niet. Het lijkt alsof ze voetballen om lekker te voetballen. Soms moet je lelijk voetballen", is het duidelijke oordeel van de analist. Collega Marco van Basten heeft worden van eenzelfde strekking bij Rondo. Hij vindt ook dat de manschappen van Erik ten Hag te veel risico nemen.

"Ajax veroorzaakte de counters zelf. Het spel van Ajax is met veel mensen voor de bal, maar je moet ook rekening houden met eventueel balverlies. Daar is een speler als Edson Álvarez heel belangrijk in", aldus Van Basten, die de Mexicaan niet vrijuit zag gaan bij de tweede tegentreffer. "Daar mag hij zich nooit laten uitspelen. Álvarez moet op die positie veel sluwer zijn. Hij moet nooit daar in duel gaan en een tackle inzetten, waardoor hij uitgespeeld wordt. Dan leidt die counter waarschijnlijk niet tot een doelpunt."

De oud-aanvaller zag het afgelopen weekend ook misgaan tegen Go Ahead Eagles, dat in eigen huis verrassend met 2-1 won van de koploper. "Ajax is heel goed in aanvallen, daarbij doen ze echt bijzondere dingen, maar ze moeten zorgen dat ze niet zo kwetsbaar zijn", aldus Van Basten, die vreest dat de Amsterdammers in de Champions League 'ten dode opgeschreven zijn' met de huidige speelstijl. "als ze tegen goede spitsen komen te staan en je laat die één-op-één achter met deze verdediging..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen