Het ideale middenveld van Xavi? "Dat is zonder Frenkie"

28 februari 2022, 22:20

Frenkie de Jong lijkt er de afgelopen weken weer wat beter door te komen. De laatste drie wedstrijden die hij speelde, was hij telkens betrokken bij een doelpunt. Hij kreeg van zijn trainer dan ook de nodige complimenten, maar toch moest hij tegen Athletic Bilbao op de bank beginnen. Volgens de analisten aan tafel bij Rondo komt dat doordat hij geen deel uitmaakt van het ideale middenveld van Xavi.

Ruud Gullit legt uit dat De Jong een moeizaam seizoen kent. "Het vervelende met hem was, als hij niet goed speelde, dan kwam dat doordat hij niet op zijn goede positie speelde. Hij moet op zes spelen, maar daar heeft hij aan het begin van het seizoen ook gespeeld en dat was ook niet goed. Busquets is zo slim, het enige probleem is dat hij niet meer kan lopen."

Jan van Halst oppert een middenveld met De Jong en de jonkies naast hem. "Een middenveld met Frenkie de Jong, Gavi en Pedri samen, zou dat kunnen? Of is dat te licht? Die drie zijn echt niet normaal." Youri Mulder vroeg zich echter af of Xavi dat zien zitten. Volgens hem behoort De Jong namelijk niet tot het ideale middenveld van Xavi.

Lees ook: Frenkie

"Nu speelden Gavi, Pedri en Sergio Busquets op het middenveld. Dat is misschien nog wel lichter, maar ik denk dat dat het ideale middenveld is van Xavi. Dit was toch geen misselijke wedstrijd en zonder Frenkie de Jong. Hij zet het niet voor niets zo neer. De Jong kan alleen spelen op de positie van Busquets, maar die speelt steeds onder Xavi."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen