N'Diaye verlaat Nederland na racisme-incident, Neres in Brazilië

28 februari 2022, 21:54   Bijgewerkt: 28 februari 2022, 22:36

Het racisme-incident tijdens de wedstrijd FC Dordrecht-MVV is Seydine N'Diaye niet in de koude kleren gaan zitten. De verdediger is flink aangeslagen na de schandalige bejegening vanuit het uitvak en is inmiddels teruggevlogen naar zijn thuisland Frankrijk. Hij verblijft daar momenteel bij zijn familie en wil daar weer helemaal tot rust komen.

N'Diaye werd vorige week het slachtoffer van een volgend racisme-incident in de Nederlandse stadions. De verdediger kreeg in eerste instantie zelfs geel, maar die kaart is achteraf ingetrokken. De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart, terwijl MVV zelf de daders al heeft [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398103/mvv-vindt-en-straft-daders-racisme-incident-in-dordrecht/,_blank,opgespoord en bestraft]. Naar verluidt stond de Fransman na afloop [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398091/racisme-incident-hakt-erin-hij-stond-in-tranen-onder-de-douche/,_blank,huilend] onder de douche. N'Diaye heeft intussen niet meer met MVV gesproken, waardoor het nog maar de vraag is of hij ooit terugkeert.

Neres terug in Brazilië

David Neres verkaste deze winter naar Shakhtar Donetsk, maar hij zat sinds de inval van Rusland vast in Oekraïne. Hij deed een oproep om weggehaald te worden uit het land en heeft Oekraïne via Moldavië uiteindelijk kunnen verlaten. Mike Verweij van De Telegraaf gaf aan dat hij door zijn club werd geholpen. "Shakhtar heeft geregeld dat hij met de trein weg kon. Hij is bij de grens met Moldavië opgehaald door zijn vriendin. Hij is zich natuurlijk rot geschrokken."

Via Instagram laat Neres weten inmiddels veilig in Brazilië te zijn aangekomen. Het waren volgens hem angstige momenten, waarvan hij niet had verwacht ze ooit mee te maken. 'Na tweeënhalve dag van grote wanhoop zijn is het gelukt om naar huis terug te keren. Mede dankzij UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, die ervoor heeft gezorgd dat we veilig in de stad Chernivtsi konden komen.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen