Van Real winnende Sheriff-succestrainer gaat Oekraïens leger in

28 februari 2022, 21:20

De situatie in Oekraïne is al dagen zeer onrustig na de inval van Rusland. Terwijl de voetbalwereld massaal actie onderneemt tegen de Russen, slaan ook de Oekraïners de handen ineen. Zo heeft de trainer van Sheriff Tiraspol Yury Vernydub besloten zijn veilige huis in Moldavië te verlaten om voor zijn vaderland in Oekraïne te strijden in het leger.

Diverse Oekraïense media maken melding van het moedige besluit. Terwijl Sheriff momenteel strijdt om het landskampioenschap in Moldavië, heeft de trainer besloten dat er belangrijkere zaken zijn dan voetbal. De Oekraïense premier liet eerder al weten dat alle Oekraïense mannen geacht worden om zich in te zetten voor het leger, ook als ze verhuisd zijn naar een buurland.

Vernydub kan met recht worden gezien als een succestrainer. Hij loodste Sheriff voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Champions League. Daarin stuntte het ook nog eens tegen Real Madrid, door met 1-2 te winnen en vier punten tegen Shakhtar Donetsk zorgden ervoor dat het overwinterde in Europa (in de Europa League).

Zie ook: Millimeters kippenvel: Oekraïners Everton en City zien elkaar

Na de uitschakeling van Sheriff tegen Sporting Braga liet Vernydub weten zich volledig in te willen zetten voor zijn vaderland. "Ik ben er geboren en ben trots op alle mensen die ons land verdedigen. Ik heb er een vrouw, twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik hoop dat het goed met hen gaat en dat ze niet geraakt worden door de oorlog. Als ze mijn hulp nodig hebben, ben ik er."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen