'Ajax heeft Jordi Cruijff benaderd om Overmars op te volgen'

28 februari 2022, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur uitgekomen bij Jordi Cruijff. De zoon van Johan Cruijff is momenteel sportief adviseur bij FC Barcelona, maar wordt door Ajax gezien als ideale opvolger van de deze maand vertrokken Marc Overmars. Cruijf zou zelfs al benaderd zijn door Ajax.

Dat nieuws wordt in eerste instantie gemeld door Mundo Deportivo, maar die geruchten worden steeds hardnekkiger. Inmiddels heeft ook Marca dat nieuws bevestigd gekregen. Volgens het Spaanse medium heeft Ajax wel het probleem dat Cruijff nog voor ruim een jaar vastligt. Zijn contract loopt namelijk pas volgend jaar zomer af. Gezien FC Barcelona in hem een belangrijke schakel ziet in de toekomst van de club, is het nog geen uitgemaakte zaak dat hij ook daadwerkelijk overkomt. 

Cruijff zelf zou wel oren hebben naar de functie bij Ajax, maar hij zal eerst in gesprek moeten met FC Barcelona. Eventueel staat hij er ook voor open om de functie pas vanaf volgend jaar in te gaan vullen. Tot die tijd vervult algemeen directeur Edwin van der Sar die werkzaamheden. Marca schrijft dat voorzitter Joan Laporta hem niet zomaar zal laten gaan, maar dat Barcelona nu 'serieuze concurrentie' heeft.

Lees ook: 'Campos meldt zich officieel bij Ajax

Daarmee moet hij het gat opvangen dat Overmars een aantal weken geleden liet vallen. De toenmalig directeur van Ajax heeft seksueel grensoverschrijdende berichten gestuurd naar vrouwelijke medewerkers bij Ajax, waardoor zijn positie onhoudbaar is geworden. Eerder gingen er al geruchten dat Luis Campos zijn vervanger zou worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen