'Rusland kan door FIFA-plannen streep zetten door WK-deelname'

28 februari 2022, 16:07   Bijgewerkt: 28 februari 2022, 16:49

De FIFA staat op het punt om Russische teams tot nader order uit het internationale voetbal te weren, meldt Reuters-journalist Simon Evans op Twitter. Het zou onder meer betekenen dat de nationale ploeg van Rusland een streep kan zetten door deelname aan het WK in Qatar.

Rusland kan door de uitsluiting niet deelnemen aan de play-offs voor een WK-ticket die over ruim een maand plaatsvinden. De Russen zouden het in de halve finale opnemen tegen Polen en in de eventuele finale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Zweden en Tsjechië.

De voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië voerden de afgelopen dagen de druk op de FIFA op door te laten weten niet tegen Rusland te zullen spelen. Het is onduidelijk of door de uitsluiting van de Russen een plekje vrijkomt voor een ander land. Slovenië eindigde in de WK-kwalificatie op de derde plaats achter Rusland.

Ook voor de Oranje-vrouwen heeft het nakende FIFA-besluit gevolgen. De Leeuwinnen zijn op het EK dat komende zomer plaatsvindt in Engeland ingedeeld in een groep met Rusland, Zwitserland, Zweden. Omdat de Russen worden verbannen uit het internationale voetbal, mogen zij ook niet deelnemen aan het Europees kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen