Titel voor PSV? "Neem aan dat ze niet zo slecht blijven spelen"

28 februari 2022, 13:50

Willy van de Kerkhof zag PSV afgelopen weekend als grote winnaar van het veld stappen. De Eindhovenaren boekten een zwaarbevochten 1-2 overwinning op bezoek bij Sparta en profiteerden daarmee optimaal van het puntenverlies dat concurrent Ajax kort daarna slikte tegen Go Ahead Eagles (2-1).

PSV is Ajax daardoor tot op twee punten genaderd op de ranglijst. Toch heeft Ajax een aanzienlijk beter doelsaldo, waar PSV in principe niets meer tegen zal kunnen doen. "Dus we moeten altijd een puntje voor Ajax zien te komen", zegt Van de Kerkhof bij Omroep Brabant. PSV heeft een doelsaldo van +39, terwijl koploper Ajax liefst 64 doelpunten in de plus staat.

Ondanks dat enorme verschil mag PSV nog altijd hopen op de landstitel. Van de Kerkhof zet het nog niet helemaal uit het hoofd, ook al weet hij dat er iets dient te veranderen bij zijn favoriete club. De titel? "Zeker, waarom niet? Het verschil is te overzien. Ik neem tenminste aan dat PSV niet zo slecht als nu blíjft voetballen..."

Voor PSV werd het uiteindelijk een geweldige dag, maar lange tijd leek het anders te gaan lopen. "Sparta was het eerste uur heel dominant, terwijl PSV net zoals de afgelopen weken zeer matig voetbalde. Gelukkig waren er nog een of twee spelers die wel hun niveau haalden, onder wie Mauro Junior. Zo sleep je toch die drie punten uit het vuur, ondanks een heel slechte wedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen