Kist wijst Feyenoorder ondanks domper aan als speler van de week

28 februari 2022, 10:29

Gernot Trauner slikte zondagmiddag met Feyenoord een zure nederlaag op bezoek bij nummer vier AZ, aar kon na afloop toch op de nodige complimenten rekenen. De Oostenrijkse verdediger groeide volgens voormalig topspits Kees Kist zelfs uit tot de allerbeste speler van het afgelopen weekend.

"Echt mijn speler van de week", zegt Kist tegen De Telegraaf. "Hij was de beste van het veld tegen AZ, speelt alleen maar ballen vooruit en loopt niet te kloten naar achteren toe. Hij ziet het gewoon allemaal. Waar hij moet staan, waar en wanneer hij moet ingrijpen: het is net of hij altijd een fractie eerder is dan de aanvallers. Heel apart. Echt een heel goede verdediger."

Kist had in zijn elftal ook een plek voor zijn collega Lutsharel Geertruida. "Een sterke jongen, snel ook. Echt een allround voetballer en dat laat hij ook zien in duels als met AZ. Hij heeft heel veel overzicht, weet wat hij aan het doen is en grijpt in op de momenten dat het moet. Op een slippertje op het einde na, liet hij zien dat hij veel in zich heeft."

Ook Iñigo Cordoba had een plekje in de basiself. De Spaanse aanvaller hielp Go Ahead Eagles aan een zege op Ajax. "Die jongen valt iedere week ongeveer op. Hij heeft een goede techniek en echt dat doorzettingsvermogen, wat je ook bij Dani de Wit ziet. Die begint de wedstrijd met de mouwen opgestroopt en die gaan pas naar beneden bij het eindsignaal. Daar houd ik van."

Lees ook: Van Hanegem kritisch op keuze van Slot bij Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen