'Oude man' Blind keihard aangepakt in Studio Voetbal

28 februari 2022, 09:02

Daley Blind moest het zondagavond flink ontgelden in de uitzending van Studio Voetbal. De linksback van Ajax liet zich zondag op bezoek bij Go Ahead Eagles keer op keer aftroeven en was daardoor een van de hoofdschuldigen voor de blamerende 2-1 nederlaag op bezoek in Deventer.

Dat vond onder meer Theo Janssen, die Blind in negatieve zin zag opvallen. "Ik vond hem persoonlijk heel slecht spelen", aldus de voormalig middenvelder. "Dat had te maken met bereidheid. Hij sjokte overal achteraan, dat was heel Ajax. Ze kwamen overal te laat en hadden niet overal het geloof. Blind was daarin echt heel matig, maar niet alleen hij. Ook Devyne Rensch aan de rechterkant en de jongens voorin die heel weinig brachten."

Lees ook: Nederlandse media kritisch op Ajax

Rafael van der Vaart kon zich vinden in de woorden van Janssen. "Hij is een heerlijke speler voor een coach, je kan hem overal laten spelen. Maar hij is op geen een positie de beste", vindt Van der Vaart. "Dan ziet het er soms gewoon uit als een oude man. Over twee wedstrijden kan hij ineens weer heel goed zijn, maar dat was hij nu niet."

Ibrahim Afellay vond het matige optreden van Blind opvallend. "Hij heeft zo veel ervaring. Uitgerekend hij was vaak uit positie en liet zich steeds weer overlopen. Hij verloor ook nog eens vaak de bal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen