Bosz en Lyon balen als een stekker na discutabel VAR-moment

27 februari 2022, 23:27

Olympique Lyon blijft maar kwakkelen in de Franse competitie. Voor eigen publiek ging de ploeg van trainer Peter Bosz zondagavond met 0-1 onderuit tegen Lille OSC. Over een VAR-moment in de laatste minuten van de wedstrijd zal nog lang worden nagepraat.

Waar Lyon in januari de weg omhoog inzette, zijn de resultaten de laatste weken weer wisselvallig. Tegen Lille leden Les Gones het derde puntenverlies in vier wedstrijden. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Gabriel Gudmundsson. De voormalig speler van FC Groningen profiteerde na een halfuur van geschutter in de verdediging van Lyon en maakte zijn eerste doelpunt in Franse dienst.

Lyon had het betere van het spel en creëerde een hoop kansen, maar kreeg maar geen loon naar werken. Vlak voor tijd viel de verdiende 1-1 alsnog. Na een blunder van Lille-doelman Léo Jardim maakte Lucas Paquetá de gelijkmaker. Doordat de VAR een overtreding van de Braziliaan constateerde en de scheidsrechter meeging in dat oordeel, ging het feestje niet door. Sven Botman en zijn ploeggenoten haalden opgelucht adem.

Lyon blijft door het gelijkspel steken op de tiende plaats in de Ligue 1. Champions League-voetbal is echter nog haalbaar voor de manschappen van Bosz. De achterstand op nummer vier Stade Rennes is namelijk slechts vijf punten. Lille is nu de nummer acht van de Franse competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen