Dit deden de Europese tegenstanders van de Nederlandse clubs

27 februari 2022, 21:23

Met nog vijf Nederlandse clubs in Europa gloort een bijzondere ontknoping van het seizoen. Ajax hoopt zich via Benfica te verzekeren van een plek in de kwartfinales van de Champions League, terwijl PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse sinds afgelopen vrijdag hun tegenstanders kennen in de knock-outfase van de Conference League. FCUpdate.nl maakt een rondje langs de tegenstanders.

Benfica

De Champions League-opponent van Ajax heeft vertrouwen getankt in eigen land. Na de 2-2 remise tegen Ajax boekte Benfica een klinkende 3-0 overwinning in eigen huis tegen Vitória SC. Met twee treffers groeide Darwin Nuñez uit tot de grote held van de Portugese topclub, die de derde plaats in de competitie bezet. De achterstand op nummer twee Sporting Portugal werd teruggebracht tot vier punten.

FC Kopenhagen

Een oude bekende die trefzeker is voor FC Kopenhagen, de tegenstander van PSV in de Conference League. Nicolai Jørgensen maakte in blessuretijd zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer naar Denemarken. De voormalig spits van Feyenoord hielp zijn ploeg daarmee aan een 0-2 overwinning op Viborg en is daardoor nog altijd koploper in de competitie.

Partizan Belgrado

Twee dagen na de koppeling aan Feyenoord in de Conference League heeft Partizan Belgrado de eerste nederlaag in competitieverband geslikt. De nog ongeslagen koploper ging op bezoek bij voornaamste concurrent Rode Ster Belgrado met 2-0 onderuit. Partizan is nog wel koploper in Servië. Rode Ster heeft echter maar twee punten minder.

AS Roma

Met Rick Karsdorp in de basis heeft AS Roma een late zege geboekt op bezoek bij Spezia. De Romeinen speelden een halve wedstrijd met een man meer, maar trokken pas in de negende minuut van de blessuretijd de drie punten over de streep. Het was Tammy Abraham die de Conference League-tegenstander van Vitesse vanaf elf meter naar de drie punten schoot. Roma staat daardoor nu zesde.

FK Bodø/Glimt

Het competitieseizoen van AZ-tegenstander Bodø/Glimt is nog niet begonnen. De Noorse club kwam daardoor dit weekend niet in actie. Afgelopen donderdag speelde Bodø/Glimt nog tegen Celtic en bewees het geen gebrek aan wedstrijdritme te hebben. De Noren boekten een 2-0 overwinning. Komende vrijdag oefent Bodø/Glimt tegen Valerenga.