Schmidt wijst veld aan als oorzaak: "Niks met voetbal te maken"

27 februari 2022, 18:25

PSV is tegen Sparta Rotterdam met de schrik vrijgekomen. Met de rust leek het er sterk op dat het puntenverlies ging lijden in Rotterdam, maar na een rode kaart van Arno Verschueren kreeg PSV de zaken alsnog op orde. PSV-trainer Roger Schmidt is zeer verheugd met de drie punten, maar weigert kritisch te zijn op zijn ploeg door het onbespeelbare veld.

Voor de camera van ESPN geeft hij aan dat ook de Conference League van donderdag nog meespeelt. "Het was een lastige wedstrijd voor ons. We hadden een lange reis na donderdag en moesten ook nog eens op dit veld spelen. Het was een zeer veeleisende wedstrijd. We hebben toch een goede mentaliteit laten zien en de wedstrijd gewonnen."

De Duitser was niet bepaald te spreken over het kunstgrasveld van Sparta. "Ik hoop maar dat we geen zware blessures hebben opgelopen op dit veld. Het is nog even afwachten hoe het met Yorbe Vertessen is. Maar op dit veld is het alleen zaak om te winnen en geen blessures op te lopen. Dit heeft werkelijk niets met voetbal te maken. Hier kun je geen normaal voetbal op spelen. Je kunt het voetbal, de tactiek en de wedstrijd niet beoordelen. Gewoon winnen en snel naar huis."

"Het vraagt een hele andere manier van voetballen, al helemaal omdat het nu zo droog was. Elke tackle is een groot risico op een blessure. Gelukkig spelen we woensdag in de beker wel weer op natuurgras, maar ook dat wordt een zeer uitdagende wedstrijd." PSV neemt het woensdag in de halve finale op tegen Go Ahead.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen