Van Dijk geeft eerlijk interview: "Voel me soms ondergewaardeerd"

27 februari 2022, 18:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool is de laatste maanden in bloedvorm. Het won alle laatste negen wedstrijden en kreeg daarin slechts drie tegengoals. Daarin speelt de Nederlander een zeer belangrijke rol in het centrum van de verdediging. Na zijn zware knieblessure duurde het volgens velen even voor hij weer terug was op zijn oude niveau, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het elftal van Jürgen Klopp.

Toch voelt Van Dijk zich soms ondergewaardeerd in Engeland. Dat geeft hij aan in een openhartig interview met The Daily Mail. "Soms voel ik me wel ondergewaardeerd. Veel mensen doen alsof dit allemaal heel normaal is en vergeten wat er is gebeurd. Het is vrij bijzonder om na zo'n zware blessure meteen alweer zo veel wedstrijden te spelen en dit niveau te halen."

Daarbij gaan veel mensen vaak voorbij aan de mentale toestand van de speler. "Het is niet dat ik onzeker ben over mijn prestaties of er erkenning voor wil, maar het is best weleens over het hoofd gezien in mijn ogen hoe intensief het direct was. Ik moest direct drie wedstrijden in de week spelen en deed dat ook weer op vrij hoog niveau. Dat mag best gezien worden."

Lees ook: Van Dijk viert Premier League-record met goal; stunt Weghorst

Door de goede reeks is Liverpool weer helemaal terug in de Engelse titelstrijd. Het staat met nog een wedstrijd tegoed nu zes punten achter op koploper Manchester City. Zondag speelt het de finale van de League Cup in de topper tegen Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen