Assist Danjuma tegen Vilhena draagt bij aan krankzinnig record

27 februari 2022, 15:50

Met een assist is Arnaut Danjuma opnieuw van waarde geweest voor Villarreal, dat een klinkende 5-1 overwinning boekte op het RCD Espanyol van basisklant Tonny Vilhena. Het waren echter niet de Nederlanders die de show stalen in de Spaanse confrontatie. Met liefst vier goals groeide de tiener Yeremi Pino uit tot absolute man van de wedstrijd. 

Viermaal was het raak voor Pino, die de voetbalstatistisci daarmee aan het werk zette. De negentienjarige middenvelder had voor rust al een hattrick achter zijn naam en werd de eerste tiener sinds 1948 in La Liga die dat voor elkaar kreeg. Pablo Olmedo was de laatste die dat presteerde. Hij deed dat op 14 november 1948 namens topclub Real Madrid.

Pino werd na Ousmane Dembélé namens Stade Rennes tevens de tweede tiener deze eeuw in de vijf grootste competities met een hattrick in de eerste helft. Ook na rust bleef Pino vrolijk doorgaan met waar hij aan begonnen was en bracht hij zijn totaal zelfs op vier treffers. Hij werd de eerste Villarreal-speler ooit met vier goals op het hoogste niveau. Boulaye Dia zorgde in extremis nog voor de 5-1.

Danjuma werkte met zijn assist opnieuw aan zijn al uitstekende cijfers. De 24-jarige aanvaller staat na zestien competitiewedstrijden al op acht goals en bereidde ook nog eens drie treffers voor. Dankzij de overtuigende zege op Espanyol, waar Keidi Bare nog iets terugdeed na rust, is Villarreal nu zelfs geklommen naar de vijfde plaats in Spanje. FC Barcelona kan die plek met een zege op Athletic Bilbao echter weer heroveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen