Bruggink over strafschoppen AZ: "Dit is nu echt voetbalslimheid"

28 februari 2022, 00:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arnold Bruggink kan zich wel vinden in het besluit van scheidsrechter Dennis Higler om AZ twee strafschoppen toe te kennen in het thuisduel met Feyenoord. De Alkmaarders gaan bij rust met 2-0 aan de leiding, omdat Jesper Karlsson de buitenkansjes feilloos benutte.

"Dit is een voetbalslimme pingel", begint Bruggink bij ESPN over de eerste strafschop. Feyenoord-middenvelder Jorrit Hendrix bracht de doorgebroken Dani de Wit ten val en zag Higler vrijwel direct naar de stip wijzen. "De Wit gaat voor Hendrix lopen en weet dat het contact er áltijd gaat komen", zegt Bruggink. "En dat gebeurt ook, dan ben je aan de beurt als Hendrix zijnde. Ik vind het een terechte penalty. De VAR had hier ook ingegrepen als Higler niet had ingegrepen. Dit is nu echt voetbalslimheid."

Over de tweede strafschop - een overtreding van Tyrell Malacia op Yukinari Sugawara - is Bruggink minder uitgesproken. "Ik denk dat als-ie hier niet fluit, dat de VAR niet gaat ingrijpen. Het duwtje is licht op Sugawara. Sugawara is op snelhied, bij een heel licht zetje raak je uit evenwicht. Hij fluit, dat maakt het verschil. Karlsson schiet de strafschoppen goed in. Feyenoord was supergefrustreerd na die penaltysituaties."

AZ leek niet lang na de 2-0 ook op 3-0 te komen via De Wit. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het was moeilijk te zien of dat een correct besluit was van de arbitrage. "Bij 3-0 was het heel moelijk geworden voor Feyenoord. Ze hebben ook Justin Bijlow nog nodig gehad, met die knappe redding op die kans voor Karlsson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen