Fortuna Sittard ziedend op de VAR: "Nijhuis had hem uitgelachen"

27 februari 2022, 08:33

Fortuna Sittard is woedend op scheidsrechter Jannick van der Laan en VAR Erwin Blank. Het duo zette een streep door een op het oog zuiver doelpunt van de Limburgers. Uit een corner werd een blok echter gezien als overtreding, waarna de VAR ingreep en de leidsman diens advies volgde: géén doelpunt. Een zeer discutabel besluit. 

Trainer Sjors Ultee was woedend tegenover ESPN. "Er protesteerde niemand van SC Cambuur na het doelpunt, het publiek begon zelfs al te fluiten", foeterde de oefenmeester. "Als Bas Nijhuis had gefloten en hij was hiervoor naar de kant geroepen, was hij lachend weggegaan of had de VAR compleet verrot gescholden", dacht Ultee.

Het was echter wel een cruciaal doelpunt in het wedstrijdverloop, want in plaats van 0-2 werd het niet veel later gelijk en won uiteindelijk de thuisclub. "Als zelfs dit niet meer mag in het voetbal… Het is niet zo dat hij hem een klap geeft. Er is niemand ter wereld die dit een overtreding vindt – ook de scheidsrechter niet. Maar ja, de VAR grijpt in en dan is het weer het bekende verhaal van de mindfuck."

Lees ook: Cambuur buigt uitzichtloze situatie om na veelbesproken blok

Middenvelder Zian Flemming sloot zich aan bij de woorden van zijn coach, maar wilde ook voorkomen dat hij een schorsing krijgt voor zijn uitingen. "Ik weet niet precies wat je mag zeggen voor je wordt geschorst, maar het is echt een grote schande", hield de middenvelder zich nog enigszins in. "Ik wil niet zeiken op de scheidsrechter, maar er gebeuren dingen waar ik met mijn kop niet bij kan. Dan ga je er op een gegven moment wel wat van zeggen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen