Memphis gaat rentree maken, Xavi laat Frenkie blozen op 'persco'

26 februari 2022, 22:29

FC Barcelona is de laatste weken bezig aan een opmars in de competitie. Met enkele winterse versterkingen maakt de ploeg een stuk meer indruk dan voor de winterstop. Daarbij heeft Xavi nog een opsteker gekregen, want Memphis Depay is weer fit genoeg om zijn rentree te maken. De Nederlander zit bij de selectie voor het duel met Athletic Bilbao.

Zondagavond neemt Barcelona het op tegen Bilbao. Memphis raakte in januari geblesseerd en kijkt sindsdien toe met een spierblessure. Daarin zag hij eerst landgenoot Luuk de Jong de schijnwerpers pakken met verschillende goals, maar inmiddels heeft Memphis een nog grotere concurrent. Pierre-Emerick Aubameyang is namelijk in goeden doen en maakte vier goals in de laatste twee wedstrijden.

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd hint Xavi op speelminuten voor Memphis. "Hij is honderd procent fit. Er is nu meer concurrentie, dus zal hij moeten laten zien belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg." Daarnaast ging Xavi nogmaals in op de prestatie van Frenkie de Jong tegen Napoli en hij gaf de middenvelder bijzonder fraaie complimenten.

Lees ookXavi kijkt ogen uit bij FC Barcelona: "Frenkie is een genie"

"Het is lastig om nóg beter te spelen dan hij tegen Napoli al deed. Er is echt geen enkele twijfel dat hij een fenomenale voetballer is. Mentaal is hij heel erg sterk en hij vraagt heel veel van zichzelf. We kijken vaak samen videobeelden om zijn spel te verbeteren. Hij is zo ontzettend bescheiden, er is bijna niemand met zo'n karakter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen