Bundesliga: Becker en PSV-huurling belangrijk in CL-droom Union

26 februari 2022, 17:33

Union Berlin heeft in de Bundesliga uitstekende zaken gedaan tegen Mainz. Het won met 3-1 door, mede door een prachtige treffer van Sheraldo Becker en een assist van PSV-huurling Timo Baumgartl. De treffer van Mainz had ook nog een mooi Nederlands tintje: Delano Burgzorg heeft zijn eerste Bundesliga-treffer ooit te pakken.

Door de zege houdt Union de Champions League-droom in leven. De club staat momenteel drie punten onder plek vier, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Nummer vier Freiburg had zelf echter ook een eenvoudige middag. Het won met 3-0 van Hertha BSC, dat nog altijd in grote degradatiezorgen verkeert. Het staat nu op de vijftiende plek, slechts een punt boven de streep.

Daarnaast deed ook Bayer Leverkusen goede zaken in de strijd om een CL-ticket. Met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis en een invalbeurt voor Timothy Fosu-Mensah won het met 3-0 van Arminia Bielefeld. Moussa Diaby was de grote man met twee goals, waardoor het nu op de derde plek staat, zeven punten boven Union.

Wolfsburg heeft voor de tweede keer verzuimd te winnen sinds het vertrek van Wout Weghorst. Na twee overwinningen verloor het van Hoffenheim en nu speelde het met 2-2 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd tussen Greuther Fürth, waar Nick Viergever in de basis stond tegen Köln eindigde in 1-1. Daarmee staat Viergever nog altijd stijf onderaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen