Goed nieuws: Neres en ploeggenoten na oproep weg uit Oekraïne

26 februari 2022, 17:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

David Neres en zijn Braziliaanse ploeggenoten van Shakhtar Donetsk zijn met succes Oekraïne ontvlucht. De voetballers kwamen in de hoofdstad Kiev vast te zitten toen de oorlog in het land uitbrak. Inmiddels zijn op social media beelden te zien waarop zij in de trein zitten, op weg naar buurland Roemenië. 

Onder meer Gustavo Hofman, journalist van de internationale tak van ESPN, deelde foto's en een video op Twitter. Daar schreef hij bij dat de spelers het hotel in Kiev waar zij verbleven hadden verlaten en vanuit de hoofdstad de trein hadden gepakt naar Tsjernivtsi. Dit is een stad vlak bij de grens met Roemenië, vanwaar zij het land vervolgens zouden verlaten.

Neres en zijn elf (!) Braziliaanse ploeggenoten deden eerder deze week nog een oproep aan de regering van hun thuisland. Zij vroegen om steun om Oekraïne uit te komen, maar leken in eerste instantie niet geholpen te kunnen worden. Vandaag (zaterdag) volgde een tweede oproep en niet lang daarna konden zij dus toch wegkomen.

Afgelopen winter verruilde Neres Ajax voor Shakhtar, waar hij dus liefst elf landgenoten trof. Door de oorlog is de Oekraïense voetbalcompetitie uiteraard stil komen te liggen. Neres en zijn ploeggenoten zullen vanuit Roemenië naar hun thuisland vliegen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen