Ronaldo na kritiek: "Ik hoef niet uit te leggen hoe goed ik ben"

26 februari 2022, 16:34   Bijgewerkt: 26 februari 2022, 16:47

Cristiano Ronaldo kan dit seizoen op kritiek rekenen vanwege zijn huidige vorm bij Manchester United. Ook trainer Ralf Rangnick deed daaraan mee toen hij openlijk stelde dat hij meer doelpunten van de Portugees verwacht. De aanvaller heeft inmiddels ook zelf zijn verhaal gedaan.

"Ik kan moeilijk zeggen dat ik het zelf niet beter wil doen", begon Ronaldo tegenover DAZN. "Ik ben bij een club die mij de kans geeft om nog meer prijzen te pakken. Ik zal nog hooguit vier of vijf jaar voetballen en wil meer winnen. Je moet ook reëel zijn en weten dat je op 18e, 20e of 25e niet op hetzelfde niveau bent als op je 35e. Ik moet vooral op het hoogste niveau blijven presteren."

Ronaldo voegde daaraan toe dat dat laatste niet gemakkelijk is. "Maar toch laat ik het jaar na jaar zien. Mijn cijfers spreken voor zich. Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe goed ik ben, daar zijn de statistieken voor. Feiten zijn feiten, de rest maakt niet uit. Daarom ben ik blij met mijn vorm. Ik maak nog steeds mijn doelpunten en help mijn team, zowel de nationale ploeg als Manchester United. Daarom wil ik zo door blijven gaan."

Sinds zijn terugkeer bij Manchester United was Ronaldo goed voor negen goals en drie assists in 22 Premier League-wedstrijden. In de Champions League scoorde hij wel zes keer in zes duels. Overigens was de eerdere kritiek van Rangnick niet alleen op de Portugees gericht. "Het ligt niet alleen aan Ronaldo, het is een probleem van meerdere aanvallende spelers. We scoren niet genoeg", stelde hij.

Lees ook: Manchester United-manager Rangnick kritisch op Cristiano Ronaldo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen