Kane en Son beste Premier League-duo ooit na zege op Leeds

26 februari 2022, 15:24

Tottenham Hotspur heeft de druk weer even van zich af gespeeld door zaterdagmiddag met 0-4 te winnen op bezoek bij Leeds United. De club had een onrustige week achter de rug, maar had geen kind aan de thuisploeg. Al binnen een halfuur stond het 0-3, waarna Harry Kane en Heung-Min Son met de vierde goal geschiedenis schreven. 

Het was de 85e minuut toen Kane vanaf het middenveld een prachtige bal in de diepte gaf, die Son perfect mee kon nemen. De Zuid-Koreaan profiteerde en bracht doelman Illan Meslier zijn vierde tegentreffer van de middag toe. Het is de 37e keer dat een van de twee op aangeven van de ander trefzeker is, en dat is een record. Het duo lost Didier Drogba en Frank Lampard - samen goed voor 36 doelpunten - af als meest trefzekere koppel ooit in de Premier League.

De wedstrijd was op dat moment al lang niet spannend meer. Matt Doherty zette Spurs al na tien minuten op voorsprong, waarna Dejan Kulusevski en Kane er met hun treffers voor zorgden dat de ploeg al na 27 minuten met 0-3 aan de leiding ging tegen Leeds. Het was een zeer welkome zege voor Tottenham, dat hiervoor vier van de laatste vijf Premier League-duels verloor. Eerder deze week ging het nog onderuit tegen laagvlieger Burnley, waarna trainer Antonio Conte openlijk twijfelde over zijn toekomst bij de club

Tottenham klom met de zege naar plek zeven, terwijl Leeds United na vier nederlagen op rij nu de nummer vijftien van de Premier League is. Een ruime zege tegen een topploeg was voor de laagvlieger niet bepaald iets nieuws. Vorige week verloor het nog met 6-0 van Liverpool, terwijl eerder dit seizoen ook Manchester City met 7-0 veel te sterk was. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen