Lens denkt aan Oekraïense ex-collega's: "Spoken door mijn hoofd"

26 februari 2022, 13:18

Jeremain Lens is met zijn gedachten bij de voetballers die momenteel vastzitten in Oekraïne. De aanvaller zelf speelde tussen 2013 en 2015 voor Dinamo Kiev en hoewel de situatie in het land toen uiteraard zeer anders was, kan hij zich goed indenken wat de betreffende spelers doormaken.

"Ik vind de oorlog tussen Rusland en Oekraïne verschrikkelijk om te zien", begon Lens, tegenwoordig spelend voor Besiktas, in gesprek met De Telegraaf. Hij dacht onder meer aan David Neres. De oud-Ajacied en zijn Braziliaanse ploeggenoten bij Shakhtar Donetsk vroegen de Braziliaanse regering om hulp toen de oorlog uitbrak. "David zal wel denken: 'was ik er maar nooit heengegaan.' Ik ken hem niet persoonlijk, maar bid natuurlijk dat hij erin slaagt het land veilig te verlaten."

Lens noemde ook Rodney Antwi en Hennos Asmelash, de twee Nederlandse spelers die eveneens vastzitten in het land. Zelf maakte hij een dergelijke situatie mee, al was hij wel speler van Dinamo Kiev toen Rusland in 2014 de Krim inlijfde. "Ik heb er nooit heel onveilig gevoeld, maar de onrust nam toen wel toe. Ineens speelden we zeventig procent van onze wedstrijden in ons eigen stadion, want naar het oosten van het land reizen was niet meer mogelijk. Door de vele anti-Russische protesten waren de spanningen steeds wat meer voelbaar."

Tot slot noemde Lens Denys Garmas en Sergiy Sydurchuk, twee van zijn oud-ploeggenoten die nog altijd voor Dinamo Kiev spelen. "Ik heb ze sinds mijn vertrek uit Oekraïne niet meer gesproken, maar vanzelfsprekend heb ik enorm met ze te doen. Als ik de angstaanjagende beelden uit Kiev zie, spoken Denys en Sergiy wel door mijn hoofd. Ik hoop intens dat alles goed met ze gaat. En voor heel Oekraïne dat de oorlog niet verder escaleert en de rust snel wederkeert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen